[give_form id="1392"]

O Zakladi

UniSport Srce

Zakladu je 2023. godine osnovao Hrvatski akademski sportski savez s ciljem poticanja razvoja studenata sportaša u Republici Hrvatskoj.

Hrvatski akademski sportski savez (HASS) je jedno od pet krovnih sportskih udruženja i jedini je nacionalni sportski savez zadužen za akademski sport na razini Republike Hrvatske. HASS ima 22 člana koji zastupaju visokoškolske institucije na teritoriju Republike Hrvatske. U periodu od 2014. godine do danas HASS je razvio sustav rada, organizacije i provedbe natjecanja kao i sustav skrbi za studente sportaše na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini koji se može mjeriti s najmodernijim sustavima akademskog sporta u Europi i svijetu.

Naziv Zaklade – UniSport Srce potekao je od slogana dosad najvećeg projekta koji je Hrvatski akademski sportski savez organizirao u Republici Hrvatskoj, Europskih sveučilišnih igara Zagreb – Rijeka 2016. godine. Europske sveučilišne igre Zagreb- Rijeka 2016 održane su u Zagrebu i Rijeci od 12. do 25. srpnja 2016. godine. Na tom sportskom događaju sudjelovalo je preko 5000 sudionika s 403 sveučilišta iz 41 europske države, a u organizaciji je sudjelovalo 1441 volontera. Višestruko je značenje i važnost Europskih sveučilišnih igara za Republiku Hrvatsku. Slogan spomenutog projekta bio je „Srce vjeruje, um ostvaruje“, a prikazivao je osnovnu namjeru i viziju organizatora. Igre su bile pokretač i katalizator promjena u akademskom sportu u Republici Hrvatskoj te je u nasljeđe novim generacijama ostavljen razvijeniji sustav akademskog sporta, ali i ideja o osnivanju Zaklade koja će pomoći daljnjem podizanju studentskog standarda.

Upravitelj Zaklade

Goran Šprem

Za hrvatsku rukometnu reprezentaciju nastupio je 150 puta te osvojio zlato i dva srebra na Svjetskom prvenstvu te zlato na Olimpijskim i Mediteranskim igrama. Kao član reprezentacije 2004. godine dobitnik je Državne nagrade za šport “Franjo Bučar”. Nakon nevjerojatne reprezentativne i klupske sportske karijere Goran je nastavio sa uspješnom poslovnom karijerom te je danas na poziciji Izvršnog direktora jedne od vodećih regionalnih turističkih kompanija.  
 
“Nakon što su mi prijatelji iz Hrvatskog akademskog sportskog saveza predstavili ideju Zaklade ni trenutka nisam dvojio želim li biti dio ovog projekta. Sport gradi mladu osobu kao čovjeka, doprinosi stjecanju radnih navika, ali i vještina poput rada u timu. Sve te vještine kasnije su potrebne u poslovnoj karijeri, te vjerujem da je sinergija između obrazovnog sustava i sporta nešto u što je vrijedno ulagati. Želim istaknuti amaterski, rekreativni sport, koji činu bazu hrvatskog sporta. Upravo kroz provedbu rekreativnih sportskih programa možemo izgraditi zdravije društvo, te sam siguran da će Zaklada kroz svoj rad poticati ovakve projekte, a samim time biti važan faktor u povezivanju obrazovanja i sporta.”

Vizija Zaklade UniSport Srce

  • Poticanje studiranja studenata sportaša visokoškolskih ustanova u Republici Hrvatskoj stipendiranjem, podmirenjem djela troškova studija ili troška studija u cijelosti, podmirenjem djela troškova treniranja ili odlaska na natjecanja ili troškova u cijelosti
  • unaprjeđenje obrazovanja, znanosti, tehnologijskog razvoja i sporta u Republici Hrvatskoj poticanjem razvoja dualnih karijera
  • poticanje razvoja akademskog sporta kroz sufinanciranje akademskih sportskih projekata članova Zakladnika.

Djelatnosti Zaklade UniSport Srce

Osigurati financijsku i drugu potporu i pomoć studentima sportašima, projektima i programima koji potiču razvoj dualnih karijera

Promovirati obrazovanje i tehnologijski razvoj u
Republici Hrvatskoj

Poticati inovativnost
studenata

Organizirati konferencije, seminare, radionice, predavanja, tečajeve, okrugle stolove i sl.

Tijela Zaklade UniSport Srce

  • Upravni odbor – Tonći Jerak, Toni Gamulin, Marko Žunić
  • Upravitelj Zaklade – Goran Šprem
Bottom Image