[give_form id="1392"]

Što je Zaklada UniSport Srce i na koji način možete doprinijeti razvoju sporta i obrazovanja?

Vođeni idejom da je ulaganje u sport i obrazovanje zapravo ulaganje u bolju budućnost, Hrvatski akademski sportski savez, na čelu s upraviteljem Goranom Špremom, osnovao je Zakladu UniSport Srce.

Sigurno ste vidjeli da smo početkom ožujka u predivnom prostoru Muzejsko Memorijalnog Centra Dražen Petrović potpisali ugovore o stipendiranju dvoje izvanrednih pojedinaca u sustavu Hrvatskog akademskog sportskog saveza – Josipi Bebek i Nevenu Zonjiću.

 

 

Bio je to tek prvi korak u našim nastojanjima da povezujemo akademsku zajednicu i sustav sporta, doprinesemo izgradnji zdravije nacije i boljeg društva, podržimo studente sportaše u ostvarivanju svog punog potencijala, inspiriranju inovativnih ideja i projekta koji povezuju obrazovanje, sport i zdrav i stil života.

Što je Zaklada UniSport Srce? 

Vođeni idejom da je ulaganje u sport i obrazovanje zapravo ulaganje u bolju budućnost te željeći javnosti osvijestiti i naglasiti važnost kombiniranja akademskog života i studentskog sporta, osnovali smo Zakladu UniSport Srce kao još jedan od vrijednih i proaktivnih projekat koji naglašava istinske sportske i akademske vrijednosti.

Cilj nam je uložiti u pojedince (studente sportaše) putem stipendija i besplatnih edukativnih programa, kao i u projekte i nove ideje koji povezuju sport, zdravlje i akademsku zajednicu. Tko se sjeća 2016. godine prepoznat će u imenu Zaklade nekadašnji moto Europskih sveučilišnih igara Rijeka-Zagreb, koji predstavlja sinergiju srca i uma, ključnih vrijednosti studentskog sporta.

Podrška Gorana Šprema na mjestu upravitelja

Kako bi Zaklada UniSport Srce zaživjela, idejno i operativno na mjestu upravitelja, ruku pomoći pruža jedan od simbola hrvatskog rukometa, čovjek koji je godinama na “svojim krilima“ nosio hrvatsku reprezentaciju – Goran Šprem. Dugogodišnji prijatelj Hrvatskog akademskog sportskog saveza, pravi je primjer dualnih karijera i uzor našim studentima, a o njegovoj motivaciji za uključenjem u ovaj projekt kaže:

Nakon što su mi prijatelji iz Hrvatskog akademskog sportskog saveza predstavili ideju Zaklade ni trenutka nisam dvojio želim li biti dio ovog projekta. Sport gradi mladu osobu kao čovjeka, doprinosi stjecanju radnih navika, ali i vještina poput rada u timu. Sve te vještine kasnije su potrebne u poslovnoj karijeri, te vjerujem da je sinergija između obrazovnog sustava i sporta nešto u što je vrijedno ulagati. Želim istaknuti amaterski, rekreativni sport, koji činu bazu hrvatskog sporta. Upravo kroz provedbu rekreativnih sportskih programa možemo izgraditi zdravije društvo, te sam siguran da će Zaklada kroz svoj rad poticati ovakve projekte, a samim time biti važan faktor u povezivanju obrazovanja i sporta”

Kako se uključiti u rad Zaklade UniSport Srce?

Iako želimo djelovati brzo, svjesni smo da je za značajnu i vidljivu promjenu potrebno kontinuirano ulaganje kroz duži vremenski period. Iz tog razloga, težimo multi-sektorskoj suradnji te pozivamo institucije u akademskoj zajednici, državna tijela, privatni sektor, dionike u sustavu sporta i pojedince da se uključe u rad kao naši partneri.

U rad Zaklade UniSport Srce uključiti se možete na: https://zaklada.unisport.hr/donacije

 

Bottom Image